Házasság hete konferencia

Hit, munka, házasság címmel

ökumenikus alkalomra került sor a Házasság Hetében, február 9-én, kedden 17 órától a Református Kollégium dísztermében. (Kecskemét, Szabadság tér 7.)

Hagyományt teremtettünk 2015-ös sikeres rendezvényünkkel Kecskeméten: az idén már a Házasság Hete programsorozat visszatérő elemeként jelent meg ökumenikus családestünk a hirdetésekben, a helyi médiában és a város minden templomában, imaházában kihelyezett plakátjainkon.

A találkozónak idén a Református Újkollégium díszterme adott otthont, ahol február 9-én, kedden 17 órakor gyűlt össze közel száz érdeklődő Kecskemét keresztény felekezeteiből. A zenés-imádságos-igehirdetéses áhítatot követően Dr. Komlósi Piroska, a Károli Gáspár Református Egyetem docense tartotta meg előadását, majd a jelenlévők kiscsoportokban beszélgettek tapasztalataikról, egyebek mellett a munkamegosztásról a családon belül.

A naptár úgy hozta, hogy a város katolikus és protestáns közösségeinek megjelent tagjai – az imádságokkal, énekekkel és az est végén kapott kéz-műves édesség elfogyasztásával – együtt búcsúztatták a farsangi időszakot.

A hirdetések között elhangzott: a feltámadt Krisztust is együtt köszönthetik a vállalkozó kedvűek húsvétvasárnap kora reggel, amikor is napkeltekor – immár évek óta – ökumenikus dicsőítésre gyűlnek össze Kecskemét „vízműdombján” az ún. „Hajnalhasasztás” résztvevői, akik gitáros énekekkel hirdetik a húsvéti örömhírt, és imádkoznak a városért. Ezt követően nagyszombati kalács és forró tea várja őket a közeli plébánián, ahol idén Mike Sámuel baptista lelkész mond majd asztali áldást. Az ökumenikus dicsőítés és imareggeli után ki-ki saját közösségével ünnepel tovább húsvétvasárnapi szentmisén, istentiszteleten.

Program:

16.30-tól Gyülekező pogácsával  
17.00 Kezdőénekek
Nyitóima
Bibliai elmélkedés
ökumenikus gitáros zenekar vezetésével
Hulej Enikő evangélikus lelkész
Dr. Jeney Gábor plébános, családreferens  
17.30 Előadás Dr. Komlósi Piroska családterapeuta, a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) docense
Előzetes kérdések az előadóhoz
18.15 Csoportbeszélgetések  Moderátor: Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes (Parázs Pasztorális Központ) 
19.00 Kérdések és válaszok Dr. Komlósi Piroska, Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes
19.20 Záróimádság Mike Sámuel baptista lelkipásztor 

Támogatók: