Partnerként segítjük a "Szikra-díj" keresztény zenei díjátadó megrendezését

A KDF "Hit és zene" programja keretében partnerként veszünk részt a Szikra-díj átadó gálájának szervezésében. Az esemény helye és ideje: Akvárium Klub, Budapest, november 10. csütörtök este. A felekezetközi keresztény könnyűzenei tehetségkutató verseny és tehetséggondozó kezdeményezés illeszkedik egyesületünk azon célkitűzéseihez, hogy elősegítsük: a hívő fiatalok közötti ökumenikus kapcsolatépítésnek minél inkább eszköze legyen a keresztény könnyűzene mint "közös nyelv". Ezt szolgálja a Szikra-díj is, amelyről aktualitások itt találhatók: facebook.com/szikradij.

A projekt hosszabb távú célja még, hogy a színvonalas keresztény könnyűzenei alkotások időnként helyet kapjanak a fiatalok széles rétegeit elérő és megszólító közszolgálati és kereskedelmi rádióadók zenei kínálatában, ahogyan ez más országokban is gyakorlat. Ezt segíti, hogy a kezdeményezés mentorai, a zsűri tagjai között található több, hitét nyíltan megvalló, a magyar könnyűzenei életben széles körben ismert és elismert rádiós személyiség, illetve előadó. A tehetségkutató versenyben résztvevő keresztény alkotók részvételével műhelymunka és további programok indulnak. A projekt jól illeszkedik a KDF által útnak indított, A megújulás reménye elnevezésű közösségi kezdeményezés profiljához is.

A díjátadó rendezvény a Keresztény Demokrata Fórum egyesület közreműködésével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.